У зв'язку зі збройним протистоянням, що триває в Сирійській Арабській Республіці між урядовими військами і збройними опозиційними формуваннями і супроводжується активізацією терористичної діяльності та погіршенням криміногенної обстановки, Міністерство закордонних справ укотре наполегливо застерігає громадян України від поїздок до Сирії, а тих, хто продовжує перебувати в цій країні (зокрема, в провінціях Алеппо, Ракка, Хасак і Дейр-Ез-Зор, де спостерігається найбільш напружена ситуація), закликає негайно залишити її територію, повідомили Forum'у в Департаменті інформаційної політики МЗС.

«Недотримання цих рекомендацій значно ускладнить гарантування належного захисту українських громадян в САР. У цьому контексті повідомляємо, що, враховуючи складну ситуацію з безпекою в Сирії, триває здійснення евакуаційних заходів щодо громадян України, які перебувають на території цієї країни», - йдеться в повідомленні.

У разі необхідності отримання відповідної допомоги для повернення на Батьківщину громадянам України рекомендують звертатися в Посольство України в Сирійській Арабській Республіці за телефоном: (+963 11) 611 30 16 або Посольство України в Лівані за телефонами: (+961) 592 19 75 і (+961) 592 16 68. Також нагадуємо про функціонування в МЗС цілодобової «гарячої лінії» (+38) 044 238 16 57.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26
Теги