Бізнесмен Сергій Курченко заявив, що правоохоронні органи не пред'явили йому жодного звинувачення, і він не є підозрюваним у жодній справі. Про це він сказав в інтерв'ю російській «Независимой газете».

«Все, що ми маємо, - низка гучних заяв окремих чиновників, зроблених з метою самопіару, та повідомлення деяких недобросовісних ЗМІ, - сказав Курченко. - Юридичних претензій до мене в українського закону немає і бути не може».

За його словами, він залишив країну, тому що перебувати в Україні для нього стало небезпечно.

«Почалося правове свавілля, коли право перейшло в руки озброєних грабіжників і нападників, що діють за певним замовленням, - зазначив бізнесмен. - Я дуже сподіваюся, що нова влада зможе найближчим часом забезпечити нормальне функціонування правоохоронної системи. В такому разі я невідкладно повернуся працювати в Україну».

Курченко наголосив, що з подивом дізнався про нібито арешт майна Одеського ОНПЗ із засобів масової інформації. «Ми не були повідомлені про рішення судів щодо арешту майна заводу, - сказав Курченко. - Вони були ухвалені потай від підприємства, з порушенням основоположних норм Конституції та законів України, Європейської конвенції з прав людини. Більш того, арештований був не сам завод, а майно, що було на ньому й самому заводу не належало, - дивовижний правовий прецедент. «ВЕТЕК» розцінює арешт наших активів як продовження політичного переслідування в інтересах недобросовісних конкурентів. Я впевнений, що цей арешт незабаром буде оскаржений і знятий. А крім цього всі наші підприємства в Україні працюють у штатному режимі».

«Єдине розслідування, що проводилося стосовно наших компаній, на сьогодні зупинено, інших не ініціювалося, - каже бізнесмен. - Всі ці «справи-примари» потрібні виключно тим, хто намагається влаштувати в Україні новий переділ власності, користуючись сьогоднішнім станом економіки».

При цьому Курченко впевнений, що йому вдасться зберегти бізнес в Україні. «Просто тому, що жодних легальних підстав для якихось конфіскацій або експропріацій нашої власності не існує, - сказав він. - Ми готові до судових процесів, до допомоги в будь-яких розслідуваннях. У нас сильні юристи, але головне - ми переконані у верховенстві закону в Україні. Спершу докази, потім рішення суду і тільки потім - гучні заяви про експропріації. Але не навпаки».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38