Співробітники Київської міської державної адміністрації звинувачуються в підробці документів на закупівлю послуг з перевезення небезпечних відходів. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

«Київська природоохоронна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом внесення неправдивих даних посадовими особами Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА під час проведення процедури закупівлі на придбання послуг із збирання небезпечних відходів», - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, протягом 2013 року службовці КМДА провели дві процедури закупівлі послуг у одного учасника.

«Таке неконкурентне проведення торгів пояснювалося відсутністю альтернативи - за документами тільки ця фірма мала дозвіл на перевезення небезпечних відходів», - пояснили в прес-службі.

Однак, згідно з повідомленням, прокурорська перевірка показала, що ліцензію на транскордонні перевезення небезпечних відходів мали ще кілька суб'єктів господарювання, незважаючи на те, що посадові особи департаменту вказали на відсутність конкуренції.

Так, відомості про вчинення кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 (Внесення неправдивих даних) Кримінального кодексу України, внесені в ЄДРДР.

Триває досудове розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом