Суд в Каїрі зняв звинувачення з екс-президента Єгипту Хосні Мубарака у справі про загибель демонстрантів у дні єгипетської революції 2011 року. Про це повідомляє РИА Новости.

Згідно з повідомленням, рішення суду не є остаточним, сторони процесу можуть його оскаржити.

Як відомо, Мубарак і екс-глава МВС Єгипту Хабіб аль-Адлі 2 червня 2012 року були засуджені каїрським кримінальним судом до довічного ув'язнення, однак у середині січня 2013 касаційний суд Єгипту задовольнив апеляцію адвокатів екс-президента на вирок і постановив призначити нове слухання. Сам колишній багаторічний глава Єгипту всі висунуті проти нього звинувачення відкидає.

Крім того, як наголошується, також кримінальний суд виправдав колишнього голову держави у справі про постачання газу за заниженими цінами в Ізраїль.

Однак уточнюється, що екс-президент країни, незважаючи на сьогоднішній виправдувальний вирок, не зможе вийти з ув'язнення, оскільки проходить обвинуваченим у корупційній справі «про палаци».

Як повідомляв ForUm, кримінальний суд Каїра засудив Мубарака до трьох років позбавлення волі за звинуваченням у розкраданні державних коштів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом