Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Генеральної прокуратури України про визнання протиправними та скасування незаконних рішень і постанов, прийнятих Верховною Радою АР Крим у лютому-березні поточного року.

Про це заявив начальник Головного управління представництва в суді захисту інтересів громадян та держави при виконанні судових рішень Олег Кучер, повідомили Forum'у в прес-службі ГПУ.

За його словами, всі 19 рішень Верховної Ради АР Крим є антиконституційними, оскільки вони суперечать чинному законодавству і посягають на основи конституційного ладу, суверенітету і територіальної цілісності України, а також її державної безпеки.

«Суд погодився з доводами Генеральної прокуратури і скасував усі незаконні рішення Верховної Ради Криму», - повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, на початку березня цього року ГПУ заявила низку позовів про визнання протиправними та скасування зазначених рішень і постанов. Зокрема, в окружний адміністративний суд Києва подано позов про визнання протиправною та скасування постанови Верховної Ради АР Крим від 6 березня 2014 року «Про проведення загальнокримського референдуму».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40