Правоохоронці м. Київ припинили незаконний видобуток корисних копалин. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в м. Київ.

«Співробітники Управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю ГУМВС України в місті Києві викрили факт незаконної розробки природних надр. Зокрема, мова йде про пісок, який добувався в Київській області, Броварському районі і в руслі річки Десна», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що службові особи одного із суб'єктів підприємницької діяльності, всупереч своєму основному напряму роботи, організували видобуток річкового піску для продажу його в подальшому будівельним фірмам.

Згідно з повідомленням, при виїзді співробітників столичного Управління ДСБЕЗ в місця, де намивали пісок, було оглянуто вісім земснарядів, з допомогою яких і працювали «піщані ділки».

За даними міліції, було складено протоколи огляду, у яких була зафіксована незаконна діяльність спеціальних судів, призначених для проведення днопоглиблювальних робіт, видобування корисних копалин з дна річок та інших водних об'єктів. Були також допитані свідки.



У рамках досудового розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем), в ході проведених обшуків була вилучена документація по закупівлі піску для потенційних замовників.

В даний час готується клопотання до Голосіївського районного суду міста Києва щодо отримання постанови на проведення тимчасового доступу до зазначеної техніки з можливістю її вилучення.

Проводиться комплекс необхідних слідчих дій, спрямованих на те, щоб оцінити завдані нелегальними «пісочними комерсантами» збитки. Слідство по справі триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

98