У зв'язку з вчорашніми подіями на російсько-українському державному кордоні, внаслідок яких було поранено російського митника, в Україні розпочато всеосяжне розслідування, повідомили Forum'у у Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ.

У МЗС наголосили, що всі обставини цього інциденту будуть ретельно досліджені правоохоронними органами України. «У той же час привертаємо увагу до того, що за інформацією Міністерства оборони України, підрозділи Збройних сил України, задіяні в антитерористичній операції, не застосовували і не застосовують артилерію та міномети під час проведення заходів з відновлення режиму державного кордону України», - зазначили у відомстві.

«Враховуючи початок імплементації плану Президента України Петра Порошенка з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях, критично важливим для досягнення невідкладної деескалації ситуації в регіоні є безумовне дотримання режиму припинення використання сили. У зв'язку з цим, наголошуємо на крайній необхідності уникнення будь-яких провокацій на кшталт тих, що мали місце на прикордонному пункті «Ізварине», - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв ForUm, учора, 20 червня, із міжнародного пункту пропуску «Ізварине» Луганської області невідомі відкрили вогонь з гранатометів, мінометів, кулеметів та снайперських гвинтівок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46