Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 16 червня «Про План Президента України з мирного врегулювання ситуації в східних регіонах України».

Відповідний указ № 548/2014 від 20 червня оприлюднено на офіційному сайті Глави держави.

«Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю:

1. Ввести в дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 16 червня 2014 «Про План Президента України з мирного врегулювання ситуації в східних регіонах України».

2. Впровадити План Президента України з мирного врегулювання ситуації в східних регіонах України з 22.00 20 червня по 22.00 27 червня 2014 року.

3. Цей Указ набуває чинності з дня його опублікування», - йдеться в документі.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко представив на Донбасі свій мирний план врегулювання ситуації в східних регіонах країни.

У Кремлі прокоментували мирний план Президента України Петра Порошенка, який передбачає припинення вогню, назвавши його «ультиматумом».

У самопроголошеній Донецькій народній республіці (ДНР) заявили, що не вірять обіцянкам українського лідера.

«Подивимося, наскільки ці обіцянки серйозні. Зокрема, саме зараз йде перестрілка в ЛНР у районі міста Должанська. Снаряди потрапляють і на російську територію. Про яке перемир'я може йти мова в такому разі», - заявив представник штабу ДНР.

Лідер самопроголошеної Луганської народної республіки (ЛНР) Валерій Болотов також відхилив план Порошенка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

87