В Україні, зокрема у східних областях, склалася катастрофічна ситуація в медичній сфері, повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) на своєму сайті.

За даними ВООЗ, з вересня 2014 року в зонах конфлікту жодна дитина не отримала щеплення від поліомієліту. В цілому по країні показник вакцинації від цього захворювання впав до 30-40%.

Чисельність медперсоналу в Луганську скоротилася на 70%, у Донецькій області - на 10-15%. У 60 селах, розташованих на лінії фронту, взагалі немає медперсоналу.

Голова регіонального офісу ВООЗ на Україні Доріт Нитзан зазначила, що єдина система охорони здоров'я в країні носить суто декларативний характер. Люди змушені самі шукати собі ліки і оплачувати більшість медпослуг, повідомляє РБК.

ВООЗ повідомляє, що для запобігання розростання кризи в Україні діятимуть мобільні групи екстреної основної медичної допомоги. Вони будуть працювати в регіонах, де проживають внутрішньо переміщені особи. В їх обов'язки буде входити первинна оцінка стану хворого і забезпечення його зв'язку з найближчою лікарнею. Групи також будуть роздавати засоби дезінфекції, бинти і термометри. У ряді міст вже встановлені надзвичайні пости першої допомоги, які забезпечують медичне обслуговування для біженців, лежачих хворих і бідного населення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

41