Глава Державної архітектурно-будівельної інспекції України Максим Мартинюк звернувся до громадян України із закликом не користуватися послугами посередницьких фірм, які пропонують виконання робіт і надання послуг, що входять до компетенції ДАБІУ, - про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті відомства.

«Громадяни України є платниками податків і мають право на отримання безкоштовних державних послуг, які входять у компетенцію Держархбудінспекції України», - йдеться в повідомленні.

«Перелік платних послуг, які надаються ДАБІУ, згідно із затвердженими державою тарифами легко знайти на сайті ДАБІУ, тому ми закликаємо всіх громадян України безпосередньо звертатися до наших регіональних відділень, щоб безкоштовно отримати державні послуги, на які вони мають право», - підкреслив Мартинюк.

«За перші два місяці нашої роботи, вивчивши стан справ у ДАБІУ, ми, зокрема, виявили, що Держархбудінспекція в регіонах обросла сотнями посередницьких фірм, які пропонували безкоштовні державні послуги за тисячі або навіть десятки тисяч доларів. Власне, в цьому й полягав один із головних корупційних механізмів, що діяв навколо ДАБІУ за старої влади», - заявив глава Державної архітектурно-будівельної інспекції України, передають «Українські новини».

«Ще в перші дні роботи ми звернулися до представників посередницьких фірм, які працюють в цій сфері, з проханням не годувати громадян порожніми обіцянками і не підміняти своєю діяльністю державні контролюючі органи, пропонуючи за плату виконання функцій, які покладені на ДАБІУ. Однак, як свідчить наш моніторинг, ми бачимо, що багато з них не припинили свою діяльність, тому сьогодні ми звертаємося безпосередньо до населення та ЗМІ з проханням поширити цю інформацію: не звертайтесь до посередницьких фірм, Держархбудінспекція готова надати всі необхідні державні послуги населенню».

ДАБІ України - це центральний орган виконавчої влади, який забезпечує реалізацію державної політики у сфері забезпечення державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду. До компетенції Інспекції входить здійснення дозвільних процедур та ліцензування суб'єктів господарювання, діяльність яких пов'язана з будівництвом. ДАБІ України підпорядковується Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в областях, в Автономній Республіці Крим та в містах Києві і Севастополі. Більше інформації про діяльність ДАБІ України можна отримати на офіційному сайті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195