Колишній перший віце-прем'єр-міністр України, в.о. прем'єр-міністра Сергій Арбузов вважає, що українське правосуддя виконує політичні замовлення, а не свої основні функції щодо контролю за додержанням законів. Про це адвокат Арбузова Юрій Глотов заявив, відповідаючи на запитання кореспондента Forum'у.

За словами адвоката, саме тому його підзахисний не бере безпосередньої участі у слідчих діях.

«Всі розуміють, що зараз в Україні немає справедливого суду і слідства, - підкреслив адвокат. - Основним трендом нинішньої української реальності є висока заполітизованість та заангажованість судової системи. Про це зараз все більше говорять, особливо ті, хто вже зіткнувся з «оновленими» Майданом судами».

Адвокат також зазначив, що вибіркове правосуддя, яке наполегливо приписувалося минулій владі, саме за нової влади набуло небачених масштабів.

Глотов підкреслив, що Арбузов готовий відповісти на всі наявні у слідства запитання, однак зробити це важко, оскільки з матеріалами справи не дають можливості ознайомитися навіть адвокату.

Нагадаємо, раніше Глотов заявив, що Шевченківський районний суд Києва двічі відмовив Арбузову в подачі позову про захист честі, гідності та ділової репутації.

Через свого захисника Арбузов двічі подавав у Шевченківський райсуд столиці позовні претензії до СБУ з вимогами спростувати наклепницьку інформацію про причетність екс-першого віце-прем'єра до організації і фінансування одеської трагедії 2 травня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37