Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу стосовно губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського та міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Як повідомляє офіційний сайт СКР, вони підозрюються в організації вбивств, застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни, викраденні людей, перешкоджанні законній діяльності журналістів.

«За версією слідства, Аваков, діючи узгоджено з Коломойським та іншими особами з числа вищих керівників Міноборони України, у період з 12 квітня навмисне з метою вбивства цивільних осіб організував і керував проведенням підконтрольними і підлеглими їм по службі військовослужбовцями ЗСУ, членами «Національної гвардії України» і «Правого сектору», а також бійцями батальйону спеціального призначення «Дніпро» військової операції, в ході якої були обстріляні міста Слов'янськ, Краматорськ, Донецьк, Маріуполь та інші населені пункти», - йдеться в повідомленні.

Також Авакова і Коломойського звинувачують у застосуванні підконтрольними їм силовиками «систем залпового вогню «Град», некерованих авіаційних ракет, та інших видів озброєння, внаслідок чого було вбито більше 100 громадян, включаючи російських журналістів і правозахисників».

Крім цього, слідство вважає, що саме з відома Авакова, Коломойського та інших осіб з числа вищих керівників Міноборони було організовано викрадення журналістів телерадіокомпанії «Звезда» Сушенкова і Малишева, незаконне захоплення журналістів цієї ж телерадіокомпанії Давидова і Конашенкова, а також деяких інших російських журналістів.

«Найближчим часом слідство має намір винести постанову про притягнення Коломойського і Авакова як обвинувачених, клопотати перед судом про заочне обрання щодо них запобіжного заходу й оголосити в міжнародний розшук, як осіб, обвинувачених у скоєнні злочинів проти миру та безпеки людства», - підсумували в СКР.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34