Президента України Петра Порошенка можуть спробувати втягнути у тривалий конфлікт на сході країни, щоб уникнути дострокових парламентських виборів.

Таку думку в коментарі Forum'у висловила позафракційний народний депутат Анжеліка Лабунська.

«Зараз багатьом політикам, які ще не відійшли від поразки на президентських виборах, вигідно перенести парламентські на весну. Тому буде спроба затягнути час. Владі ж, якщо проводити вибори, то в жовтні-листопаді. Або вони відбудуться восени, або - вже у 2017 році», - припустила вона.

Лабунська підкреслила, що хоча вона обиралася за мажоритарним округом, виступає за якнайшвидше проведення перевиборів.

«Я вважаю, що ВР не має морального права працювати в цьому складі. Всі говорять про люстрацію, так ось найкраща люстрація - це коли люди висловлять свою довіру на виборах», - заявила нардеп.

Вона додала, що засуджує саморекламу деяких політиків на АТО.

«Сумно на це дивитися, краще зробили б щось корисне», - сказала Лабунська.

Вона висловила сподівання, що вже найближчим часом буде врегульована ситуація на сході, а всі зловживання і факти корупції на АТО будуть розслідувані.

«Президента обрали в одному турі, оскільки люди хочуть врегулювання ситуації на сході. Кредит довіри дуже високий, але короткостроковий ресурс. Якщо ми найближчими днями не побачимо конкретних кроків, то невідомо, чим усе закінчиться. Вчора був затверджений склад РНБО, сьогодні почала працювати ТСК, яка повинна розслідувати, куди поділися гроші, виділені з бюджету на армію. Сподіваюся, люди відчують кроки нової влади», - сказала Лабунська.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248