Переведення рахунків комунальних підприємств Дніпропетровської області в Приватбанк має бути взято на контроль, перевірене на предмет прозорості. Про це в коментарі Forum'у заявила уповноважений з боротьби із корупцією уряду України Тетяна Чорновол.

«У принципі, мені не подобається, якщо є певні рекомендації щодо переведення рахунків в якийсь окремий банк. Це, чесно кажучи, дуже схоже на дії колишньої влади, - сказала вона і додала, що це питання може бути взяте нею на контроль.

Крім того, Чорновол додала, що бачить певне виправдання таких дій військовою ситуацією. «Наскільки мені відомо, у Донецьку область кошти для соціальної сфери доставляються інкасаторами «Приватбанку». І це, по суті, бойова операція - доставити кошти. Адже відбуваються пограбування, напади, відстежуються машини. В принципі, тут певне виправдання є. Адже Дніпропетровськ знаходиться у прифронтовій зоні», - додала вона.

«Але у всякому разі, на це потрібно звернути увагу, перевірити, наскільки все відбувається прозоро», - резюмувала урядовий уповноважений з боротьби із корупцією.

Нагадаємо, Дніпропетровська облдержадміністрація рекомендувала всім комунальним підприємствам області перевести свої рахунки на обслуговування в Приватбанк.

«Що стосується рахунків у Приватбанку, то там існує спеціальна так звана програма «Антикріт», яка робить всі ці гроші «прозорими». Тому ми є прихильники того, щоб у програму «Антикріт» потрапляли всі бюджетні гроші. Рекомендація така є, я навіть не буду приховувати», - заявив заступник голови Дніпропетровської ОДА Святослав Олійник на прес-конференції.

Дніпропетровську ОДА очолює Ігор Коломойський, який є співвласником Приватбанку.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом