Меджліс кримськотатарського народу звернувся до ООН, ОБСЄ та міжнародних правозахисних організацій з проханням докласти зусиль для запобігання випадкам викрадення та зникнення людей у Криму. Відповідне звернення опубліковане на сайті Меджлісу.

«В останні місяці кримське суспільство зіткнулося з вкрай небезпечним явищем, раніше нехарактерним для Криму - викраденням людей», - наголошується в ньому.

Так, на початку березня 2014 року був викрадений і пізніше знайдений по-звірячому замученим Решат Аметов - батько трьох малолітніх дітей, мусульманин за віросповіданням.

Факт незаконного затримання і примусового етапування Аметова посеред дня з Центральної площі Сімферополя зафіксований журналістами на відео, проте донині вбивство не розкрите, і злочинці не покарані.

Наприкінці травня в Криму один за одним зникли троє активістів громадської організації «Український дім», жителі Сімферополя Леонід Корж, Тимур Шаймарданов і Сейран Зинединов. Їхня подальша доля невідома дотепер.

«Меджліс кримськотатарського народу оцінює акти насильства щодо мирних жителів Криму, що відбулися, як акції залякування кримського суспільства, а їх нерозкриття - як свідчення ігнорування чинною владою елементарних прав людини на власне життя та безпеку своїх рідних і близьких», - зазначили в Меджлісі.

Кримські татари закликають міжнародні правозахисні організації докласти всіх своїх можливостей і зусиль для запобігання в Криму ескалації насильства проти мирного населення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

48