Російські військові не братимуть участі у контролі зони безпеки вздовж лінії розмежування на сході України.

Про це повідомляється у щоденному звіті спостережної місії ОБСЄ в Україні з посиланням на представника РФ при Об'єднаному центрі з контролю і координації (режиму припинення вогню) генерал-майора Олександра В’язникова, повідомляє ТАСС.

«В’язников заявив, що російські військові не братимуть участі у патрулюванні, але якщо українська сторона на цьому наполягатиме, то потрібне офіційне запрошення», - наголошується в доповіді спостерігачів.

За його словами, «патрулювання має здійснюватися українцями та представниками ДНР і ЛНР, оскільки вони є учасниками конфлікту».

На початку жовтня на Донеччині почав роботу Об'єднаний центр з контролю і координації питань, пов'язаних із режимом припинення вогню та стабілізації ситуації, за участю представників України, Росії та ОБСЄ.

Як зазначалося в заяві Контактної групи за підсумками чергового раунду консультацій в Мінську, «члени групи висловлюють сподівання, що центр сприятиме подальшій деескалації ситуації в регіоні Донбасу і забезпечить з боку ОБСЄ ефективний моніторинг наявних домовленостей про припинення вогню, виведення незаконних збройних формувань та техніки з території України».

Нагадаємо, 22 грудня секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що патрулювання української території може здійснюватися виключно громадянами України - військовими Збройних сил України або працівниками МВС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27