Роботу місії ОБСЄ в Україні необхідно продовжувати і зробити її більш конкретною. Про це заявив у середу глава МЗС РФ Сергій Лавров на зустрічі з генсекретарем ОБСЄ Ламберто Занньєром.

Він також повідомив, що генсек ОБСЄ відвідає в Ростовській області табір біженців з України.

«Знаю, що в ході поїздки відвідаєте Ростовську область, де зустрінетесь з біженцями із Донецької області. Я вважаю це корисним», - сказав Лавров, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Глава МЗС РФ також зазначив, що «будь-які спроби вибрати з «дорожньої карти» окремі компоненти, або підмінити новими планами, які носять односторонній характер, контрпродуктивні».

Лавров також повідомив, що Росія надає гуманітарну допомогу жителям південного сходу через ополченців, оскільки Київ у цьому відмовив.

Як раніше повідомляв ForUm, група спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ припинила моніторинг Луганська у зв'язку із ситуацією з безпекою в цьому місті.

26 травня спеціальна спостережна місія ОБСЄ втратила зв'язок з однією зі своїх команд, що перебувають у Донецькій області.

30 травня спостережна місія ОБСЄ в Україні повідомила про зникнення ще однієї групи спостерігачів.

Один із лідерів так званої Донецької народної республіки Андрій Пургін заявив, що дві затримані раніше на сході України групи спостерігачів ОБСЄ перебувають у Сєверодонецьку Луганської області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

41