Група спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ припинила моніторинг Луганська у зв'язку із ситуацією з безпекою в цьому місті, йдеться в останньому звіті місії, опублікованому на сайті ОБСЄ.

«У Луганську ситуація залишається напруженою. У зв'язку із заходами безпеки спеціальна моніторингова місія не відстежує цю зону відповідальності», - йдеться в документі.

У прес-службі місії пояснили, що представники місії продовжують перебувати в місті, але у своїй роботі постійно враховують ситуацію з безпекою. В останньому звіті йдеться про те, що саме у зв'язку з небезпекою, у представників місії станом на 9 червня не було можливості здійснювати моніторинг. Чи відновився моніторинг ситуації у Луганську зараз, в місії не уточнили, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Що стосується Донецька, то у звіті йдеться про те, що в цьому місті немає істотних змін у ситуації з безпекою. «Місія збирає додаткову інформацію про ситуацію в Слов'янську через телефонні контакти з постійними співрозмовниками в самому місті, інтерв'ю з журналістами, які повертаються звідти, а також відстежує останні фотографії», - сказано в звіті.

Раніше в ОБСЄ заявляли, що спеціальна моніторингова місія продовжить свою роботу в Україні, але проведе певні перегрупування своїх спостерігачів у східних регіонах у зв'язку із ситуацією з безпекою.

Як раніше повідомляв ForUm, увечері 26 травня спеціальна спостережна місія ОБСЄ втратила зв'язок з однією зі своїх команд, що перебувають у Донецькій області.

Директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс заявив, що членів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ утримує одна з проросійських груп.

Групу з чотирьох спостерігачів ОБСЄ затримали ополченці, стверджує «народний мер» Слов'янська В'ячеслав Пономарьов.

Влада самопроголошеної Донецької народної республіки не має інформації про місцеперебування чотирьох спостерігачів ОБСЄ.

Один із лідерів так званої Донецької народної республіки Андрій Пургін заявив, що дві затримані раніше на сході України групи спостерігачів ОБСЄ перебувають у Сєверодонецьку Луганської області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

99