Український уряд за підсумками 100 днів своєї роботи виконав лише два пункти з програми своєї діяльності. Таку думку в коментарі Forum'у висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Коли формувався уряд, прем'єр-міністр представляв програму його дій. З усього обіцяного після закінчення 100 днів було виконано лише два пункти: отримання кредиту МВФ і спроба реформи ЖКГ. Що стосується інших пунктів, то абсолютно нічого не було реалізовано», - сказав Охріменко.

Експерт нагадав, що в цій програмі був пункт повного підписання Угоди про Асоціацію з ЄС, який поки залишається наполовину невиконаним.

«Також був пункт про ліквідацію корупції, прозорі держзакупівлі (нічого не вийшло, все залишилося по-старому), реформування податкової системи (обіцяли поліпшити систему збору та повернення ПДВ, але стало навіть гірше - ми повернулися до ручного відшкодування і ні про які 100% не йдеться). Обіцяли і підвищення рівня доходів населення. Цього не сталося, і навіть навпаки - українці біднішають. Реальна зарплата впала на 4%, ВВП упав на 2%, ціни зросли більш ніж на 6%, тарифи підняли», - констатував економіст.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

101