За словами глави столичної міськадміністрації Володимира Бондаренка, грошей у київському бюджеті вистачає лише на перше півріччя, яке добігає кінця. Про це пише «Сегодня» у статті «Києву не вистачає грошей: бабусі бояться залишитися без пенсій, а вчителі - без соцвиплат».

Прогнози експертів невтішні: «Власними ресурсами місто не перекриє бюджетну сферу ЖКГ. З 4 кварталу можуть початися затримки із зарплат бюджетникам», - вважає фахівець Асоціації міст України Олександр Слобожан.

Крім того, за словами експерта, в літній період Київ зіткнеться з проблемою виплати відпускних учителям за три місяці.

«Розрахуватися з ними потрібно перед відпусткою, а грошей на це немає», - розповідає Слобожан.

У мерії кажуть, що дійсно не знають, де знайти гроші на виплати вчителям. Більш того, зізнаються, що поки так і не знайшли 445 млн на виплату муніципальних надбавок на друге півріччя.

Раніше ЗМІ писали про те, що, на думку Володимира Бондаренка, грошей у Києва, стане набагато більше, якщо забрати сніданки у школярів.

Згідно з документом, який він схвалив, 31,7 млн грн на сніданки учням 5-11 класів загальноосвітніх шкіл столиці з міськбюджету повинні бути «вирізані» зі скарбниці.

Скоротити витрати глава КМДА пропонує також з допомогою скасування пільг зі сплати земельного податку чотирьом компаніям: національному комплексу «Експоцентр України», ДП «Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький арсенал», ДП «Санаторій «Конча-Заспа» та підприємству Дитячо-юнацький навчально-спортивний центр профспілок Києва «Авангард». Однак крім цих підприємств, пільги отримають інші 108, серед яких КП «Плесо», КП Міжнародний аеропорт «Київ» та КП «Київпастранс», в якого на балансі більше 20 автопарків і депо, та ін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

61