Збірна України в рамках підготовки до відбіркового турніру Євро-2016 може провести контрольні зустрічі з представниками Південної Америки - Уругваєм чи Бразилією.

Про це повідомив глава комерційного партнера Федерації футболу України компанії УФІ Володимир Лашкул.

«На 2 вересня планувався поєдинок з Іраком, однак через Тиждень футболу УЄФА спаринги можна грати не раніше 3 вересня. Тому іракці вже не розглядаються, і ми ведемо переговори з Уругваєм. Також на 18 листопада ми хочемо домовитися з Бразилією», - розповів Лашкул.

За словами функціонера, головною проблемою для проведення першого в історії поєдинку українців та бразильців є високий гонорар для Бразилії. Бразильська команда може задіяти в тренувальних матчах своїх основних зірок лише з умовою оплати певної суми.

«За те, щоб бразильці привезли зірковий склад, спочатку треба було заплатити 3,5 мільйони доларів. Потім ціна знизилася до 2,5 мільйонів доларів. Зараз же йдеться про суму в півтора мільйона. Такі от витрати. Тому прошу вболівальників не ображатися, якщо і квитки коштуватимуть відповідно», - розповів Лашкул.

Нагадаємо, що раніше збірна України відмовилася від південноамериканського турне, в рамках якого вона могла зіграти з кількома учасниками ЧС-2014, в тому числі й Аргентиною. Як пізніше пояснив головний тренер українців Михайло Фоменко, це було колективне рішення, яке базувалося насамперед на бажаннях і можливостях футболістів.

Зазначимо, що найближчий поєдинок українці проведуть 22 травня проти збірної Нігеру. Гра відбудеться о 21:00 на київському стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського.

За матеріалами: football.ua

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

128