Україна пропонує Європі купувати природний газ на українсько-російському кордоні і підписати нові відповідні договори з ВАТ «Газпром».

Про це йдеться в повідомленні департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів з посиланням на прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

«Україна як учасник Європейської Енергетичної Хартії та Енергетичного Співтовариства офіційно заявляє свою позицію про необхідність спільної модернізації та експлуатації української газотранспортної системи, включаючи підземні газосховища, українською державою із залученням інвесторів з Європейського Союзу та Сполучених Штатів Америки», - сказав він.

Яценюк окремо наголосив, що «Російська Федерація не є стороною зазначених міжнародних інструментів, які встановлюють прозорі правила гарантування енергетичної безпеки європейського континенту».

«Пропонуємо перенести точку прийому російського природного газу на українсько-російський кордон і підписати нові відповідні договори, що дозволить європейським газовим компаніям використовувати вільні потужності українських підземних сховищ газу в загальних інтересах енергетичної безпеки», - резюмував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133