Виконавчий комітет скасував уроки в середніх навчальних закладах Сум наступного після виборів дня, 26 травня, повідомляє прес-служба Сумської міськради.

Підставою для скасування занять стало розташування в школах дільничних виборчих комісій.

Як зазначив керуючий справами виконавчого комітету Віктор Волонтирець, враховуючи обсяг роботи, яку комісіям доведеться виконати вже після завершення голосування, й обмежений людський ресурс, не виключено, що підрахунок голосів затягнеться. «Дійсно, буде дуже важко дільничним виборчим комісіям підрахувати і президента, і мера, і депутата обласної ради. Це дуже багато бюлетенів, це дуже багато списків. Їх треба опрацьовувати, і вони (члени ДВК - Ред.) можуть не закінчити до ранку. А всі ці ДВК у навчальних закладах працюють здебільшого в холах шкіл. Тому не можна перешкоджати дільничній виборчій комісії в її діяльності», - підкреслив чиновник.

У разі, коли батьки не в змозі залишити дитину (насамперед, учня/ученицю початкових класів) вдома, прийматимуть дітей у школі. «Як правило, всі школи мають кілька входів і виходів, тому дітей заведуть ними. Усі вчителі будуть на місці і вони займатимуться дітьми. Сам навчальний процес не проводитиметься - буде вестися позакласна робота», - пояснила начальник управління освіти і науки Антоніна Данильченко.

Пропущені заняття школярі відпрацюють, за її словами, протягом тижня, що залишився до завершення навчального року. Але це стосується тільки 1-10 класів, оскільки учні 11 класів завершують навчання 23 травня.

Нагадаємо, вибори президента України призначені на 25 травня.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

134