Перший з часів перемоги революції медичний корупційний скандал ось-ось вибухне в Києві. Звичайні медики, багато з яких ризикували своїм життям на барикадах, готові знову вийти на Майдан - протестувати проти кулуарних призначень.

Як повідомили інкогніто медики Олександрівської лікарні, днями в установі відбулося закрите засідання за участю завкафедр і заввідділень лікарні та керівництва міста. Під час засідання екс-керівник ГУ охорони здоров'я КМДА Роман Макомела, котрий організував і головував на ньому і представився радником нинішнього керівника міськдержадміністрації Володимира Бондаренка, намагався переконати робочий колектив підтримати на посаду нового головного лікаря кандидатуру Валерія Бідного, пише «Gazeta.ua».

За словами медиків, це вже не перша спроба нової влади змінити нинішнього головного лікаря лікарні, проти якого колектив, до речі, нічого не має проти. Перша спроба - з проштовхуванням на цю посаду Олександра Науменка, одногрупника нинішнього міністра охорони здоров'я Олега Мусія, зазнала фіаско. Колектив повстав проти призначення головним лікарем людини, яка в дні Майдану займала чітку провладну позицію і робила все, аби протестувальники не могли отримати медичну допомогу в стінах лікарні.

Цього разу влада має намір поставити на посаду головного лікаря Валерія Бідного - екс-заступника Олександра Омельченка та екс-заступника міністра охорони здоров'я в уряді Тимошенко. Медики лікарні категорично проти такого призначення. У бесідах з журналістами вони нагадують, що саме з постаттю Бідного пов'язані серйозні будівельні скандали минулих років, коли частина території лікарні була віддана під забудову. Також медики не з чуток знайомі з корупційними схемами, які практикувалися кандидатом у головні лікарі попередніми роками. Кажуть, що бояться повернення поборів і хабарів.

Як зазначають джерела, люди в розпачі від нескінченних перевірок, ініційованих у тому числі Науменком та міським керівництвом з метою провести кадрові зміни у лікарні. За їхніми словами, нове міське начальство поспішає поставити біля керма лікарень своїх людей якнайшвидше, ще до виборів, виграти які у представників БЮТ немає шансів. Але найбільше обурює медиків той факт, що сьогодні, як і за Януковича, влада вирішує кадрові питання кулуарно, не враховуючи думки колективу.

Колектив же практично одностайний: він підтримує нинішнє керівництво лікарні. Так, на зборах під головуванням Макомели завідувачі відділень виступили проти зміни керівництва. Незважаючи на сильний адміністративний тиск присутніх на засіданні в.о. ректора Національного медуніверситету ім. Богомольця Катерини Амосової і проректора Науменка, не висловили відвертої підтримки перестановок також і завідувачі кафедр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

271