Верховна Рада України спростила процедуру реєстрації бізнесу.

За ухвалення в цілому відповідного законопроекту №2258-а (розроблений Кабінетом Міністрів) проголосували 244 депутати за мінімально необхідних 226.

«Основною метою проекту закону є спрощення та здешевлення процедури започаткування бізнесу в Україні», - наголошується в пояснювальній записці до законопроекту.

Документ, зокрема, передбачає скасування обов'язкової наявності печатки у приватних підприємців; при цьому приватні підприємці зможуть мати печатку за бажання.

Закон також передбачає скасування сплати реєстраційного збору за здійснення державної реєстрації юрособи та фізособи-підприємця та передбачає можливість реєстрації бізнесу шляхом подання електронних документів без обов'язкового використання електронного цифрового підпису (із застосуванням інших способів ідентифікації особи заявника, у тому числі шляхом передачі файлів із зображенням, QR-коду тощо), передають «Українські новини».

Згідно із законом, розширюється обсяг відомостей з Єдиного державного реєстру юросіб і фізосіб-підприємців, до яких надається доступ на сайті Держреєстру.

Уряд, як розробник законопроекту, вважає, що ухвалення документа сприятиме поліпшенню позицій України в рейтингах міжнародних організацій щодо легкості ведення бізнесу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236