Уряд Криму готовий передати ВАТ «Газпром» вуглеводневі ділянки на шельфі Чорного та Азовського морів. Про це повідомив журналістам заступник голови Ради міністрів самопроголошеного Криму Микола Янакі, передає «УНН».

Уряд Криму виступає за те, щоб ділянки на суші Криму залишилися в республіканській власності, при цьому ділянки на шельфі готовий передати в управління російських компаній.

Янакі уточнив, що нинішні власники ліцензій на шельфові родовища повинні будуть їх переоформити відповідно до російського законодавства.

Він зазначив, що незабаром буде повідомлено про терміни, коли ці ліцензії можна буде перереєструвати.

Як раніше повідомляв ForUm, Рада Криму ухвалила з 24 березня задовольняти потребу в природному газі всіх категорій споживачів Криму за рахунок ресурсу власного видобутку компанії «Чорноморнафтогаз», яку раніше вона «націоналізувала» і зробила кримським республіканським підприємством.

Нагадаємо, «Чорноморнафтогаз» спеціалізується на розвідці і видобутку нафти та газу в акваторії Чорного і Азовського морів. 100% акцій «Чорноморнафтогазу» перебувають в управлінні НАК «Нафтогаз України», однак Рада Криму забрала підприємство «у власність регіону».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

467