Кандидат у Президенти України Наталія Королевська зареєструвала у Конституційному суді звернення щодо скорочення окремих видів соціальної допомоги та зупинення щорічного обов'язкового перерахунку пенсій.

«Разом із командою ми підготували і разом із людьми сьогодні подали звернення в Конституційний суд з вимогою розтлумачити положення закону про запобігання фінансовій кризі. Сподіваюся, суд найближчим часом розгляне наше звернення. І своїм рішенням допоможе виправити ситуацію і не допустити порушення прав людей», - сказала вона.

Королевська пояснила, що йдеться про порушення ст. 22 Конституції України, де чітко сказано, що «при ухваленні нових законів або внесенні змін до чинних законів, не допускається звуження змісту та обсягу чинних прав та свобод громадян. Однак ухвалений 27 березня закон не просто звужує, а суттєво урізає права мільйонів українців.

Зокрема, прийнято рішення про скасування березневого підвищення пенсій, про замороження пенсій і зарплат працівників бюджетної сфери, про скорочення на 20 тис. грн. допомоги при народженні другої дитини та на 83 тис. грн - при народженні третьої, про повне скасування допомоги для догляду за дитиною до трьох років.

«Ми вважаємо, що ці рішення - в корені неправильні, тому що не можна проводити реформи за рахунок простих людей і залазити в кишені тих, хто найбільше потребує підтримки. Під час кризи держава повинна дати людям впевненість у завтрашньому дні. А для того, щоб наповнити державну скарбницю, можна знайти інші шляхи. Я в цьому впевнена, і не раз говорила, як це зробити», - підкреслила вона.

Також Королевська розповіла, що за останній час до неї звернулися тисячі громадян - пенсіонери, ветерани, матері маленьких дітей, працівники бюджетної сфери. Всі вони скаржаться на те, що ухвалені урядом і парламентом рішення ставить їх на межу виживання.

«Як мати двох дітей і як у недавньому минулому міністр соціальної політики, я не можу просто так спостерігати за цим. У мене є абсолютно чітке розуміння, що людям треба допомогти. Тому разом з моєю командою ми стаємо на захист найуразливіших громадян. Тих, кому зараз найскладніше і хто потребує підтримки», - підкреслила вона.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239