108 озброєних бійців спецпідрозділу «Альфа» 18 лютого мали намір штурмувати Будинок профспілок на Майдані Незалежності в Києві, де розміщувався штаб протестувальників.

Про це сьогодні в Києві на брифінгу повідомив глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

Він зазначив, що бійці спецпідрозділу, озброєні автоматами Калашникова та снайперськими гвинтівками німецького виробництва, висадилися на дах Будинку профспілок, але їх зупинило загоряння будівлі, і вони змушені були відійти тим самим шляхом, яким прийшли.

За словами Наливайченка, наступного дня в будинках на вулиці Костьольній, вулиці Хрещатик, 7/11, працювали снайпери - 7 офіцерів «Альфи», повідомляє «УНІАН».

Вони продовжували діяти і 20 лютого, додатково виставивши снайперські пости в будівлі Адміністрації Президента.

Як зазначив Наливайченко, наразі проходять допити керівництва «Альфи», окремих бійців спецпідрозділу, вони співпрацюють зі слідством. Інша частина бійців «Альфи» разом із співробітниками «Беркута» повтікали до Криму, й зараз важливо повернути їх і допитати.

Наливайченко також повідомив, що так звана «антитерористична операція була запущена колишнім главою СБУ Олександром Якименком у тісній співпраці з екс-міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком за безпосередньої участі колишнього президента 18 лютого о 23.00.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

502