Печерський райсуд Києва змінив запобіжний захід для екс-глави Харківської облдержадміністрації, кандидата в президенти Михайла Добкіна з домашнього арешту на особисте зобов'язання.

«Суд постановив змінити підозрюваному Добкіну Михайлу Марковичу запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на особисте зобов'язання, зобов'язавши його бути на першу вимогу слідства у встановлений час. Зобов'язання не відлучатися з міста Києва без дозволу слідства скасувати», - йдеться у рішенні, яке зачитав суддя-слідчий Руслан Козлов на засіданні суду в четвер.

Суд також поклав на Добкіна зобов'язання повідомляти слідству про зміну місця свого проживання або роботи, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Суддя-слідчий наголосив, що це рішення підлягає негайному виконанню після його оголошення та оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, Добкін був затриманий у Києві 10 березня. Слідчі Генпрокуратури йому пред'явили повідомлення про підозру скоєння злочину за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність України).

12 березня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Добкіну у вигляді домашнього арешту. Слідчі Генпрокуратури пред'явили йому повідомлення про підозру скоєння злочину за ч. 2 ст. 110 КК України.

25 березня Добкін подав документи в Центральну виборчу комісію для реєстрації кандидатом у президенти. Зважаючи на це, він попросив скасувати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, щоб мати можливість вести повноцінну виборчу кампанію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

335