Глава Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко заявляє про можливість Києва прийняти 10 тис. біженців з Криму. Про це він сказав журналістам на прес-конференції.

«У нас є достатньо місць, близько 10 тисяч, у системі соціального захисту Києва, оздоровчих таборах, піонерських і так далі. Всі вони готові прийняти (біженців)», - сказав Бондаренко.

При цьому він зазначив, що такої кількості людей, мабуть, не набереться, оскільки їх будуть приймати й інші регіони України.

Крім того, організований 19 березня міський координаційний центр повністю готовий забезпечити основні потреби біженців, передають «Українські новини».

Бондаренко зазначив, що кошти на роботу Центру будуть виділені із спеціального фонду бюджету Києва.

При цьому він не відповів на запитання журналістів, який розмір спецфонду на цей момент і скільки грошей потрібно для виділення на роботу координаційного центру допомоги біженцям.

Глава КМДА аргументував це тим, що сума залежатиме від того, скільки людей звернеться в Київ по допомогу.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів затвердив план заходів для підготовки до евакуації громадян із Криму на материкову частину України.

18 березня Росія, представники невизнаної Республіки Крим і Севастополя підписали договір про входження півострова до складу РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1095