Виконання плану надходжень від приватизації в обсязі 19,4 млрд грн є можливим, але для цього доведеться вносити зміни в законодавство щодо об'єктів, заборонених до приватизації. Про це повідомив міністр фінансів України Олександр Шлапак під час круглого столу в Києві.

«Зараз складно говорити про приватизацію, оскільки для отримання результатів приватизаційний процес має бути запущений уже зараз. 19,4 млрд грн можна зібрати, я переконаний, але для цього, напевно, доведеться вносити зміни в законодавство щодо об'єктів, заборонених до приватизації», - сказав Шлапак.

Насамперед, наголосив міністр, необхідно відмовитися від практики приватизації минулих років, коли покупець був відомий заздалегідь, потрібні відкриті конкурси.

«Я дуже сподіваюся, що після ухвалення бюджету і після того, як нам вдасться домовитися з нашими кредиторами, можна буде пропонувати якісь серйозні об'єкти для продажу», - додав він.

Міністр нагадав, що уряд доручив усім виконавчим органам влади, в тому числі й Мінфіну, оцінити наявні оздоровчі заклади і передати їх на реалізацію у Фонд держмайна, повідомляє «УНІАН».

«Продаж проводитиметься за процедурами фонду. Всі суми дуже орієнтовні, оскільки оцінки ніхто не проводив. Наприклад, у міністерства є два будинки відпочинку. Ми їх зараз опишемо і всі документи передамо в фонд, фахівці якого оцінять, що це може коштувати і яким чином це можна продати», - пояснив Шлапак.

Міністр зазначив, що перш за все продаж таких об'єктів позбавить держбюджет від витрат на їхнє утримання, а також така реалізація дозволить залучити кошти до держбюджету.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

922