Київський хокейний клуб «Компаньйон-Нафтогаз» виграв з рахунком 2:1 п'ятий вирішальний матч у білоцерківського «Білого Барса» і вперше став чемпіоном України. Фінальна серія цього протистояння завершилася в київському спорткомплексі «АТЕК» з рахунком 3:2.

Про це повідомляє прес-служба Федерації хокею України.

«Вже на п'ятій хвилині зустрічі господарі відкрили рахунок у матчі зусиллями Валентина Алексюка, а ще через чотири хвилини Віталій Литвиненко подвоїв перевагу. Наступної шайби глядачам довелося чекати аж до середини третього періоду - її автором став «барс» Яніс Страупе. Однак на більше гостей не вистачило», - наголошується в повідомленні, передає «Укрінформ».

Після поєдинку нападник «Компаньйон-Нафтогаз» Віталій Литвиненко сказав, що гравці його клубу були налаштовані тільки на перемогу в цьому матчі. «Тренер нас просив зіграти в свою силу, тому що у Білій Церкві було досить багато помилок, які позначилися на результаті. У себе вдома ми були впевнені на 95 відсотків, що буде все вдало. Ми грали в Білій Церкві і тут - різниця велика. Я не знаю чому, але там здавалося, що майданчик більший і у «Білого Барса» було більше простору. У них швидкісні гравці - їм потрібен простір, розкат. Тут цього немає, тут все проходить у боротьбі. Може бути, цього трохи не вистачило «Білому Барсу», - зазначив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2730