Національний банк України почав працювати з новими інструментами, які надають ліквідності українським банкам. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час прес-конференції заявила директор генерального департаменту кредитно-грошової політики Національного банку України Олена Щербакова.

«З березня ми почали працювати з ще одним інструментом - це надання ліквідності під забезпечення платоспроможності банків. Він почав діяти буквально цього тижня. Було прийнято постанову правління, відкрито кредитні лінії і почалася робота», - повідомила Щербакова.

«Оскільки заставні джерела вже закінчуються, зроблений кредитний пул, що включає однорідні кредити, кредити 1-го і 2-го класу, які можуть бути швидко закладені і під них надається ліквідність. За ними можуть звернутися і ті банки, які мають стабілізаційні кредити», - додала вона.

За інформацією представника НБУ, така допомога надаватиметься всім банкам незалежно від їхнього розміру. При цьому обсяги рефінансування у січні 2014 року склали близько 22 мільярдів гривень.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

912