У Київській області правоохоронці виявили цех з виготовлення світлошумових гранат, які могли використовуватися проти учасників мирних масових заходів на Майдані Незалежності, повідомили в прес-центрі Служби безпеки України.
 
Згідно з повідомленням відомства, 5 березня ц.р. у с. Красилівка Броварського району Київської області правоохоронці виявили цех з виготовлення світлошумових гранат і безпосередньо самі вироби, які, можливо, використовувалися проти учасників мирних масових заходів на Майдані Незалежності.
 

Цех був розташований на території фермерського господарства, яке належить депутатові Красилівської сільської ради від Партії регіонів, раніше засудженому за розбійний напад.

«Встановлено, що він особисто з двома спільниками виготовляли зазначені спецзасоби і доставляли їх у центр Києва. Наразі слідство встановлює осіб, які отримували гранати безпосередньо на Майдані», - зазначають в СБУ.

Зазначений факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого ст. 263-1 (незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або підроблення, незаконне видалення або зміна її маркування, або незаконне виготовлення боєприпасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв) Кримінального кодексу України.

Вилучені спецвироби спрямовані на вибухо-технічну експертизу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

666