Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) готовий надати Україні кредити на 5 млрд євро до 2020 року в рамках міжнародної програми фінансової допомоги для підтримки структурних і макроекономічних реформ. Про це йдеться в заяві банку.

При цьому, як наголошується, сума кредитування може бути більшою, якщо «дозволить економічна ситуація». «ЄБРР вважає вкрай важливою для інвесторів згоду України співпрацювати з Міжнародним валютним фондом та вирішення питань подолання корупції, - йдеться в заяві банку. - ЄБРР протягом минулого року активно працював над Антикорупційною ініціативою України і розраховує на прогрес у цій сфері у співпраці з новою владою».

У банку наголошують, що готові й надалі працювати у тісній співпраці з владою України, насамперед в частині поліпшення умов для залучення інвестицій в країну, повідомляє «УНІАН».

Як раніше повідомляв ForUm, Єврокомісія визначила пакет фіндопомоги Україні в сумі 11 млрд євро, які будуть виділені впродовж декількох років.

Сполучені Штати Америки готують пакет допомоги для України, який повинен частково піти на забезпечення виборів в Україні.

Сьогодні, 5 березня, міністр фінансів України Олександр Шлапак заявив, що Міністерство фінансів України сподівається отримати відповідь від місії МВФ щодо розміру кредиту вже наступного тижня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

773