«Махновщина», яка отримала розвиток в Україні, потребує рішень щодо роззброєння бандитів, які прикриваються революційним рухом. Про це в коментарі Forum'у заявив народний депутат України від фракції ВО «Батьківщина» Володимир Бондаренко.

«В комплекті з ультиматумом щодо здачі зброї повинні бути зроблені такі кроки, аж до використання зброї проти тих, хто відмовився роззброїтися. Адже «махновщина», яка розвинулася в Україні, потребує рішень. Багато хто, називаючи себе революційними сотнями Майдану, самообороною, робить те, чого робити не можна. Також потрібні повні гарантії того, що не будуть притягнуті до відповідальності ті, хто добровільно роззброївся. Коли органи влади повністю відновлять свою діяльність, цей процес піде швидшими темпами, щоправда, не по всій Україні, враховуючи події в Криму», - сказав він.

За словами Бондаренка, зброї на руках в українців завжди було багато. «У мирний час це була здебільшого мисливська зброя, зареєстрована, відстріляна і зафіксована. Що стосується нинішньої ситуації, походження зброї різне, і відповідно, вона може бути в різних руках. В Україну завозилися тисячами озброєні люди, як це зараз відбувається в Криму. Враховуючи, що ситуація вирішилася для них несподівано, додому вони поїхали, скинувши зброю. Крім того, частина зброї - з МВС, СБУ, інших підрозділів - дісталася людям під час тих подій. Думаю, її вилучать без особливих проблем», - пояснив депутат.

Бондаренко підкреслив, що багато людей добровільно здадуть зброю державі, оскільки вона їм більше не потрібна. Складніше буде роззброїти представників кримінального світу, які скористалися ситуацією. «Те, що почала робити міліція, матиме ефект, але стосовно людей, які мають совість, тих, хто брав зброю для самозахисту. Бандити ж не здадуть зброю. А сенс? Засвітитися? Зброю вони або викинуть, або продовжать використовувати. Якщо вбивають двох міліціонерів на Борщагівці, а через три дні трьох під Києвом - це бандити. Це не було пограбування, злочин з метою наживи. Це звичайний бандитизм, що має на меті якісь політичні моменти, демонстрація того, що влада не справляється», - додав парламентарій.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

846