Нинішній конфлікт з Російською Федерацією не переросте в повномасштабну війну, але може стати основою для активізації проросійських протестних настроїв на півдні і сході країни. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час прес-конференції заявив віце-президент Інституту Горшеніна Олексій Лещенко.

«Я вважаю, що, швидше за все, війни (в Україні. - Ред.) не буде, а буде достатньо серйозна точка нестабільності, яка спонукатиме громадянський протест, але вже на боці Росії. Будь-які спроби організувати «повстання», протест на сході України, як показала криза, поки не увінчалися успіхом», - вважає Лещенко.

На його думку, зараз реалізується якийсь сценарій для активізації проросійського активного громадянського протесту передусім у Криму та східних регіонах.

«А це спроба «на багнетах російських військ» порушити активний громадянський протест проти нової влади, яка встановилася в Україні. Швидше за все, це і є мета та задумка тієї спецоперації, яка планувалася», - вважає Лещенко.

Як раніше повідомляв ForUm, 1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, і військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

4 березня Верховний головнокомандувач Збройних сил Російської Федерації, президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації.

Того ж дня Путін заявив, що наразі немає необхідності введення російських військ в Україну.

При цьому з 27 лютого озброєні люди без розпізнавальних знаків блокують і захоплюють військові та державні об'єкти в Криму. Кримська влада визнала, що ці загарбники - російські військові.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

819