Бажання перемогти за всяку ціну призвело до того, що компроміс, досягнутий щодо закону про амністію, був порушений вже наступного дня після набуття ним чинності. Про це заявив в ексклюзивному коментарі журналісту телеканалу БТБ політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

«Перемир'я було досягнуто, причому дуже великою ціною. Компроміс - це не чиясь перемога, компроміс - це перемога усіх. Але це і поступки всіх. Неправильний підхід полягав у тому, що на переговори йшли з ультиматумами. Ультиматуми на переговорах недоречні. На переговорах шукають взаємоприйнятні, взаємовигідні способи виходу з кризи», - підкреслив Карасьов.

Експерт зазначив, що наразі напружена ситуація в країні серйозно не вплинула на економіку. «Банки працюють, обмінники працюють, курс валют утримується в параметрах валютного коридору і сильно не відрізняється від того, який було кілька днів тому. Тому поки прямого економічного збитку події у Києві не завдають», - констатував він.

Разом з тим, експерт попередив, що тривала нестабільна ситуація в країні призведе до погіршення позицій України в міжнародних рейтингах і до негативної реакції світових фінансових ринків. «В інтересах і влади, і опозиції закінчити протистояння, повернути політику з вулиці в парламент і починати займатися економікою та соціальними процесами», - підсумував Карасьов.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190