Служба безпеки України та Антитерористичний центр України починає антитерористичну операцію на території країни, йдеться в заяві глави СБУ Олександра Якименка.

«Службою безпеки та Антитерористичним центром України сьогодні прийнято рішення про початок проведення на території України антитерористичної операції... Я вже поінформував Президента про рішення щодо проведення антитерористичної операції», - йдеться в заяві глави СБУ.

Згідно із заявою, рівень суспільної небезпеки в Україні вимагає залучення усіх суб'єктів, які безпосередньо здійснюють боротьбу з тероризмом.

За законом України «Про боротьбу з тероризмом» до цієї роботи залучені: Служба безпеки України, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство оборони, Державна прикордонна служба України, центральні та місцеві органи влади.

«З урахуванням такого рішення в державі вводяться заходи щодо посилення безпеки охорони громадського порядку і державного кордону», - заявив Якименко.

За його словами, події останніх діб в Україні показали «наростання ескалації силових протистоянь і масове застосування зброї з боку екстремістськи налаштованих угруповань».

«У багатьох регіонах країни захоплюють органи місцевої влади, структури Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки, прокуратури, військові частини, склади з боєприпасами. Горять приміщення судів, вандали знищують приватні квартири, вбивають мирних громадян. Так, тільки за останню добу понад 1500 одиниць вогнепальної зброї і 100 тисяч патронів опинилися в руках злочинців», - йдеться в заяві.

«Сьогодні відбувається свідоме, цілеспрямоване застосування насильства шляхом підпалів, убивств, захоплення заручників, залякування населення з метою досягнення злочинних цілей. Все це з використанням вогнепальної зброї. Це вже не прояви тероризму - це конкретні терористичні акти! Радикальні та екстремістські угруповання своїми діями несуть реальну загрозу життю мільйонів українців», - занепокоєний голова СБУ.

Якименко також звернувся до всіх громадян України з проханням зберігати спокій і дотримувати у своїх діях законодавчих вимог.

Нагадаємо, сьогодні Служба безпеки України перейшла на посилений режим готовності до антитерористичної діяльності. Крім того, сьогодні СБУ розпочато досудове розслідування за фактом вчинення окремими політиками незаконних дій, спрямованих на захоплення державної влади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

579