Україні потрібно повернутися до формату тристоронніх консультацій з питань інтеграції з Росією та Євросоюзом. Таку думку під час сесії Московського економічного форуму (МЕФ)висловив радник-посланник посольства України у РФ, представник України в Євразійській економічній комісії Віктор Суслов.

На його переконання, для України є невигідним підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, принаймні, в тій редакції, яка пропонувалася до підписання.

«Питання інтеграції з тими чи іншими структурами не економічне, а геополітичне. Вибору в України як такого немає. Якщо говорити про економічну сторону проблеми, то, за всіма нашими оцінками, для України вигідна тісна взаємодія з Митним союзом й економічно вигідним було б повне членство у МС», - цитує Суслова «ИТАР-ТАСС».

Радник президента РФ Сергій Глазьєв, який брав участь у дискусії МЕФ, зазначив, що Росія розраховує на повернення України в інтеграційний процес, проте поки не готова поспішати з інвестиціями в цю країну.

«Обсяг інвестпроектів, які зараз підготовлені, складають десятки мільярдів доларів у високотехнологічних галузях. Але поки не буде забезпечена політична стабільність, поки не буде зрозуміла перспектива українського економічного орієнтування, вкладати великі інвестиції дуже ризиковано», - підкреслив радник президента РФ.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 грудня 2013 року під час зустрічі президентів України та Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна у Москві була досягнута домовленість про зниження ціни на газ для України до 268,5 дол. за тисячу кубометрів з 400 дол. за тис. кубометрів (середньорічна ціна на російський газ у 2013 році).

24 грудня Національний банк України отримав перший транш кредиту у розмірі 3 млрд доларів у рамках наданих 15 млрд доларів.

Другий транш російського кредиту має бути перерахований у розмірі 2 млрд доларів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

111