Співробітники підрозділу МВС України сприяли встановленню місцезнаходження 136 осіб, які розшукувалися як підозрювані або засуджені, забезпечили екстрадицію майже 60 осіб і встановили місцезнаходження 230 викрадених транспортних засобів. Про це заявив керівник Укрбюро Інтерполу Василь Неволя, підбиваючи підсумки роботи у 2013 році, повідомляє Управління по зв'язках з громадськістю МВС.

«96 осіб були знайдені на території зарубіжних країн. Екстрадували в Україну 41 людину, а 17 затриманих громадян були передані в країни-ініціатори їх розшуку. В Україні також було встановлено місцезнаходження 12 осіб, які розшукувалися правоохоронними органами іноземних держав як зниклі безвісти, а за кордоном було знайдено 17 громадян, яких шукали українські правоохоронці», - повідомив Неволя.

За словами правоохоронця, за звітний період було опрацьовано понад 42,5 тисячі документів чи носіїв інформації, з них більшість - від зарубіжних колег.

«До трійки країн, з якими найтісніше довелося співпрацювати українським правоохоронцям, увійшли Російська Федерація, Чехія та Німеччина. У цілому географія співробітництва охопила понад 130 країн світу», - зазначив він.

Керівник Укрбюро Інтерполу запевнив, що одним з основних напрямів співпраці стало супроводження розслідування кримінальних проваджень. Найбільше серед них різного роду шахрайства, у тому числі - з фінансовими ресурсами, а також злочини проти власності, злочинні посягання на життя та здоров'я і т.п.

Також з використанням можливостей підрозділу проводиться міждержавний та міжнародний розшук осіб, які зникли безвісти або переховуються від правосуддя, екстрадиція затриманих злочинців, розшук викрадених транспортних засобів, художніх цінностей.

Крім того, співробітники Укрбюро Інтерполу беруть участь у протидії незаконному обігу наркотиків, розповсюдженню контрафактної продукції. Ще одним напрямом роботи є забезпечення безпеки міжнародних спортивних, мистецьких та культурних заходів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176