Цього року держава продовжить бюджетну підтримку як одноосібників, так і підприємств, які займаються тваринництвом. Про це сьогодні заявив в. о. міністра аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк під час відвідування села Бзів на Київщині.

Там глава відомства оглянув молочнотоварні ферми, де міститься понад 380 племінних корів. Господарство вже кілька років поспіль користується державними компенсаціями, що дозволяє щорічно збільшувати поголів'я.

«Розвиток галузі тваринництва - один з пріоритетів Програми економічних реформ Президента України Віктора Януковича. Глава держави чітко поставив непросте завдання перед вітчизняними аграріями та Міністерством - відродити тваринництво, м'ясо-молочне скотарство, поступово нарощувати поголів'я ВРХ. І ми з цим справляємося. І щоб зберегти позитивні тенденції в області, цього року продовжується її бюджетна підтримка», - підкреслив в. о. міністра.

Підприємство СТОВ імені Леся Сердюка, яке сьогодні відвідав Присяжнюк, за його словами, успішно скористалося бюджетною допомогою. Зокрема, держава частково компенсувала господарству витрати за закупівлю племінних корів, нетелів і телиць.

«На таку підтримку в 2013 році держава спрямувала майже 35 мільйонів гривень. За ці кошти було придбано 5,5 тисячі голів племінних тварин. А підприємство, на якому ми знаходимося, отримало таку підтримку в розмірі 312 тисяч гривень за закуплені 45 голів племінних нетелів, що стало поштовхом для подальшого розвитку ферми», - повідомив в. о. міністра.

За словами очільника відомства, держава надає тваринникам допомогу ще в одному напрямі. Так, з бюджету виділяються кошти на часткове відшкодування вартості побудованих і реконструйованих ферм і комплексів, а також підприємств з виробництва комбікормів. У 2013 році на це було направлено 245,5 млн. А в поточному році на такий вид підтримки передбачено 450 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що за підсумками 2013 року в Україні індекс виробництва у тваринництві зріс на 4,8%. Так, завдяки державній підтримці в господарствах населення зросло поголів'я ВРХ на 3,7%. Що стосується молока, то торік всіма категоріями господарств збільшено виробництво на 1,1%.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158