Кожен громадянин відповідальний за майбутнє держави. В нинішніх реаліях головним є добре працювати, бути помірним у судженнях і діях, а також зберігати зароблені кошти в національній валюті. Про це в інтерв'ю телеканалу «ТОНІС» заявив радник голови Національного банку України Валерій Литвицький.

За його словами, збереження і примноження депозитних заощаджень - це зменшення тиску на ціни, зменшення інфляції, потенціал для інвестицій, яких потребує українська економіка. «Хочу в черговий раз висловити свою повагу громадянам, які накопичують заощадження. Якби нам вдалося здійснити трансмісію заощаджень, які українці робили у гривнях, в інвестиції, у нас давно була б траєкторія зростання», - сказав Литвицький.

Що стосується валюти, то представник Національного банку України зазначив, що будь-яка людина може легко задовольнити свої потреби в ній, адже її, за великим рахунком, багато не потрібно. Так, наприклад, валюта може знадобитися у випадку отримання людиною освіти або медичної допомоги за кордоном, закордонних подорожей, а це буває не часто. «Не варто забувати, що валюта інших країн - це кредитні розписки інших країн. Виходить, що, формуючи заощадження не в національній валюті, люди фінансують кредити інших країн. Таким чином, чим ми більш прихильні до гривні, тим більше приносимо користі для економіки нашої країни», - резюмував радник голови Національного банку України.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

82