Уряд має намір збільшити надійність інвестицій у будівельну галузь і додатково захистити інтереси фізичних та юридичних осіб, які вкладають свої кошти в об'єкти на різних етапах їх створення. Про це 12 лютого заявив голова Нацкомфінпослуг Борис Візиров, коментуючи відповідний законопроект, який зараз готується Кабінетом Міністрів України.

«Законопроект підвищує надійність фінансування будівництва, захищає інвесторів шляхом обов'язкового страхування відповідальності або банківських гарантій», - сказав чиновник. За його словами, документ дає можливість не тільки убезпечити власників нерухомості, що будується, але й розширити можливості забудовників для залучення фінансового ресурсу. Зокрема, йдеться про такий додатковий механізм як використання ресурсів Фонду фінансування будівництва. «Якщо йде фінансування будівництва через управителів Фонду фінансування будівництва, то оперативний резерв цього Фонду може бути використаний не тільки для повернення вкладів інвесторам, а ще й для перерахування забудовнику, щоб він мав можливість добудувати житло і виконати свої зобов'язання», - підкреслив Візиров.

Відповідаючи на запитання журналістів про зниження інвестицій в українську економіку, чиновник зазначив, що у ввіреному йому сегменті він не помітив подібних тенденцій. «Відповідаючи за сектор, який регулюється Нацкомфінпослуг, я міг би сказати, що ми не відчули скорочення іноземних інвестицій, ми не побачили відтоку іноземного капіталу (у вигляді, в тому числі, і страхових компаній). Навпаки, сьогодні у них є впевненість у тому, що Україна для них є пріоритетним ринком розвитку...», - сказав Візиров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

103