У 2014 році на строкову службу до внутрішніх військ МВС України будуть призвані 4000 юнаків (2000 - навесні, 2000 - восени), повідомляє прес-служба Головного управління ВВ МВС України.

«У засобах масової інформації з'явилися повідомлення, що до внутрішніх військ «напівтаємно» продовжують призивати юнаків на військову службу за контрактом. З цього приводу повідомляємо таку інформацію: 14 жовтня 2013 року Президентом України був підписаний Указ № 562/2013 «Про терміни проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу до внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України та звільнення в запас військовослужбовців у 2014 році». В першому пункті цього указу сказано: «Не проводити в 2014 році призов у Збройні сили України та інші військові формування (крім внутрішніх військ МВС)», - наголошується в повідомленні відомства.

Згідно з указом на строкову військову службу внутрішніх військ МВС України продовжуватимуть призивати придатних за станом здоров'я до військової служби в мирний час громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, котрі не досягли 25-річного віку і не мають права на звільнення або відтермінування від призову на строкову військову службу у квітні - травні 2014 року, в жовтні - листопаді 2014 року.

Таким чином, призов у внутрішні війська не скасовувався, оскільки указом Президента у 2014 році скасовано тільки призов до Збройних сил.

«Продовження призову на строкову військову службу внутрішніх військ МВС України обумовлене необхідністю виконання завдань, які визначені законодавством України. Незважаючи на те, що третину чисельності військ складають військовослужбовці строкової служби, припинення призову у внутрішні війська не дозволить в необхідному обсязі виконувати поставлені завдання», - йдеться в повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

624