Держбюджет-2014 передбачає фінансування охорони навколишнього середовища у розмірі 643 млн грн.

Про це в.о. міністра екології та природних ресурсів Олег Проскуряков заявив на брифінгу, передає кореспондент Forum'у.

Крім того, за словами чиновника, вперше за час незалежності виділено 180 млн грн на оздоровлення басейну р. Сіверський Донець та поліпшення екологічного стану Харківської, Луганської та Донецької областей.

В.о. міністра акцентував, що в плані забезпечення раціонального використання і зберігання промислових та побутових відходів намічені такі заходи як вивезення та знешкодження залишків непридатних до використання пестицидів і тари від них, а також продовження роботи з рекультивації полігонів твердих побутових відходів та будівництво нових полігонів. «Крім того, будемо працювати над облаштуванням підземних профільтроаційних бетонітоцементних завіс навколо могильників з токсичними відходами Горлівського хімічного заводу», - зазначив він.

Він додав, що в області охорони і раціонального використання водних ресурсів буде продовжена реконструкція існуючих і будівництво нових очисних споруд каналізації, а також заходи з поліпшення гідрологічного та санітарного стану водойм.

«Надалі передбачається вирішення проблемних питань у сфері охорони тваринного світу: імплементація Європейської конвенції про захист домашніх тварин, плюс розробка і затвердження комплексу практичних заходів з надання допомоги бездомним тваринам, щодо регулювання їх чисельності гуманними методами, створення мережі притулків для них з належним матеріально-технічним забезпеченням», - уточнив Проскуряков.

Він повідомив, що 21 млн грн планується виділити на комплексний еколого-геологічний моніторинг на території Калуського гірничопромислового району Івано-Франківської області і на завершення розробки плану з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що раніше виникла у Домбровському кар'єрі Калійного заводу компанії «Оріана».

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

130