У 2013 році частка аграрної продукції в загальному експорті країни становила близько 27%. Також АПК є чи не єдиною галуззю української економіки, яка має позитивне сальдо зовнішньої торгівлі у 8,8 мільярда доларів, заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Сільськогосподарська продукція традиційно займає значну частку у зовнішній торгівлі України. І це чи не єдина галузь економіки України, яка має позитивне сальдо зовнішньої торгівлі. У 2013 році воно становило 8,8 мільярда доларів», - повідомив Присяжнюк.

Так, у 2013 році Україна експортувала сільгосппродукції на 17,3 мільярда доларів. А це понад 27% від загального експорту України. Імпорт же склав 8,6 мільярда доларів.

За словами глави відомства, найважливішими факторами позитивного сальдо сільгосппродукції залишаються обсяги експорту зернових культур - майже 34%, соняшникової олії - майже 20%, а також насіння олійних культур - понад 11%.

«Найбільше вітчизняної продукції було поставлено в країни Азії - понад 34% від загального експорту сільськогосподарської продукції. У той же час на країни Європейського Союзу припадає понад 27%, а на країни СНД - понад 21%», - зазначив міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146