Проект Національного плану дій з відновлюваної енергетики, розрахований до 2020 року, незабаром буде подано на розгляд у Кабінет Міністрів України.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час прес-конференції повідомив заступник голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Дубовик.

«На сьогодні цей документ практично готовий і готується до подання на розгляд та затвердження його Кабінетом Міністрів України», - сказав Дубовик.

За його словами, основний показник, який закладається в цей план - це вихід до 2020 року на показник в 11% енергії, виробленої з альтернативних джерел, в загальному енергетичному балансі країни.

Дубовик схвально оцінив прийняту напередодні енергетичну стратегію України.

«Стратегія нас влаштувала в тому вигляді, в якому вона вийшла на сьогодні. Наші побажання були враховані в повному обсязі. І бачимо, що фактично в енергетичній стратегії закладена динаміка, яка на сьогодні (є - Ред.). І ті дані дозволяють нам скоординувати безпосередньо наш Національний план саме з основним документом держави в енергетиці - з енергетичною стратегією», - резюмував він.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

141