Селяни не можуть отримати щомісячної державної допомоги, передбаченої у бюджеті на розвиток тваринництва, поки блокується робота Мінагрополітики. Про це повідомив директор Департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства Андрій Гетя.

«Силове захоплення міністерства безсумнівно дестабілізує всю нашу роботу. У департаменті, який я очолюю, працює 22 людини. Звичайно, вони не могли потрапити на свої робочі місця. Ми могли тільки прийти і забрати свої речі. Зазвичай ми намагаємося організувати свою роботу так, щоб співробітники міністерства виконували свої обов'язки. Але так не повинно бути», - зазначив Гетя.

Директор департаменту підкреслив, що в нинішньому держбюджеті передбачено на тваринництво 900 мільйонів гривень. Вже відомі напрями, на які вони будуть спрямовуватися.

«Значна частина цих коштів буде спрямована на підтримку господарств населення. І проплати повинні проходити щомісяця. Якщо протягом короткого часу ми не виправимо цю ситуацію і не зможемо працювати, фактично населенню не направлять передбачені кошти. Звичайно, люди, які повинні були їх отримати на місцях, відчують це», - зазначив Гетя.

Голова Департаменту додав, що це може призвести до спаду виробництва в галузі тваринництва. Отже, трирічна робота, яка вже дала позитивні результати, зійде нанівець.

Гетя нагадав, що завдяки державним програмам підтримки тваринництва вдалося призупинити спад у галузі. Так, в 2013 році досягнуто стабілізації і зростання виробництва в тваринництві майже на 5%.

Нагадаємо, вночі 24 січня мітингувальники зайняли будівлю Міністерства аграрної політики та продовольства по вулиці Хрещатик, 24.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148