Віктор Медведчук упевнений, що вийти з ситуації, що склалася в країні, можна тільки припинивши насильство і почавши переговори. Про це політик написав у своєму блозі на сайті «Кореспондент».

Лідер «Українського вибору» вважає, що ескалація воєнних дій у Києві створена штучно й інспірована зовнішніми силами. «Україну навмисно і абсолютно цинічно ввергають в стан «війни всіх проти всіх» по сирійському зразку. До 19 січня в країні складалися передумови для поступового умиротворення і врегулювання ситуації, і в цих умовах знадобилася організація нової хвилі силових зіткнень для того, щоб врятувати дестабілізаційний сценарій від провалу», - написав він.

Спалах насильства в Києві, підкреслив Медведчук, відсуває серйозний міжнародний діалог щодо співпраці у трикутнику ЄС-Україна-МС. «І, головне, з цього діалогу усувається Україна. А без її участі сам цей діалог, за великим рахунком, втрачає сенс», - стверджує лідер «УВ».
Політик не сумнівається, що криза вигідна «саме тій силі, яка старанно проштовхувала Україну спочатку в НАТО, а потім нав'язувала підписання варіанту угоди про асоціацію з ЄС, який не відповідає її національним інтересам».

Крім того, він звернув увагу на той факт, що дестабілізація розвивається за схемою, яка вже неодноразово була випробувана в інших країнах. «Точно так «невідомі снайпери» відкривали вогонь в Каїрі та Бішкеку. Причому на українських інтернет-сайтах в доказ існування снайперів у Києві наводилися фото, зроблені саме в Бішкеку, але з фальсифікаційною припискою, що це, мовляв, «Український дім», - зазначив Медведчук.
Він закликав опозицію припинити насильство і вийти на переговори з владою, а також попередив про можливі наслідки силового і громадянського протистояння, в якому не може бути і не буде переможців, а переможеними будуть усі». Лідер «УВ» переконаний, що обидві сторони конфлікту зобов'язані і можуть прийти до компромісного рішення заради збереження української держави.

«Також необхідні інституційні зміни, що виключають повторення нинішнього конфлікту в майбутньому. Влада має належати народу, як і записано в Конституції. Тому в Україні має бути відновлена парламентсько-президентська форма правління, розширені права місцевого самоврядування, а всі ключові державні рішення повинні прийматися на загальнонаціональних референдумах», - підсумував Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

380